All about tomato





1  boks tomatpurèe, 3 bokser hakka tomater, 1 kinesisk hvitløk, 2 laubærblader, 1 rød chili, 2 løk, 1 klype tørket eller fersk  (rosmarin og timian).En god slump olivenolje (ikke den dyre kaldpressede, men den rimlige fra rimi)

Finhakk hvitløk, krydder, løk, chili og surr det i varm olje. Tilsett laubærblader. (skal ikke steke, bare surre..) Tilsett  tomater og tomatpuree. La dette stå å koke inn med ca 4 del vann i 1 time. Fjern laubærbladene. Den skal være litt tykk og god. Smak den til med salt og pepper.

Nå har du base for: tomatsuppe, pastasaus, pizza saus og det du måtte ønske.

Kjør basen i en blender med en fløteskvett så har du super tomatsuppe. Eller bruk den sammen med kjøttdeig til pasta, kylling/reker til ris eller kjør den i blender så har du pizza saus.

 

....og som den gode husmora du er ganger du den opp med 10 og fryser i porsjonsdoser....

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

rauseretter

rauseretter

41, Oslo

Randi, 41 år, har litt av hvert på hjertet og hjertet brenner mye for mat/vin glede.

Kategorier

Arkiv

hits