Chili and coconut goes thai rock

 

3 bokser kokosmelk, red curry paste, fiskesaus, 1 liter fiskekraft, 6 dl fløte,  1/2 liter h melk, 1 spiseskje brunt sukker eller palmesukker, saft av 2 lime, fisk/scampi

Ta fettet av kokosmelken (det tykke laget øverst i boksen) og surr det i en gryte sammen med 3 - 4 t skjeer red curry paste og sukker. Bland det godt sammen. La det surre på svak varme i 5 minutter,  Tilsett fløte, melk og fiskekraft. La dette koke opp på lav varme i 20 min. Smak til med fiskesaus. (Feks av merket Blue Dragon, lukter jævlig, men helt nødvendig for å få fram thai feelingen) Vær varsom, den er ikke å spøke med!! Press over lime saft.

Nå har du en knall bra base for suppe, gryte eller wok.

Suppe: Finkutt strimler av gulrot og flate sukkererter. Legg dette i suppe skålene. I gryten legger du laks i små terninger og et par scampi til hver. Fisken skal ikke koke, bare surre i ca. 1 min. Legg fiskematen i suppe skålene, kjør en savmixer oppi gryta til du får et fint skum. Øs i skålene med skum på toppen. Berre lækkert!!

Gryte: varm basen forsiktig opp sammen med kylling i biter, vårløk, stekt champignon. Kok forsiktig opp og la den stå og surre litt. Server med ris og press over litt lime før servering. Pynt med koriander.

 

...og mens du først er igang lager du hjemmelagede eggnudler.....

 

3 kommentarer

hannelujah.blogg.no

07.01.2011 kl.21:30

Genialt. Takk, Randi :)

07.01.2011 kl.22:37

Takk Randi min:-) nå treneger jeg kanskje ikke ringe deg hver gang jeg skal lage noe godt for å spørre om råd. super blogg jenta mi:-) du er såå flink:-))))) Klem fra meg:-)

07.01.2011 kl.22:39

kommentar over var fra Lene ;.)

24.02.2011 kl.00:01

Dette er jo oppskriften jeg tenkte på! Forøvrig: spennende blogg du har :)

Klem fra Regine

Skriv en ny kommentar

Rause Retter

Rause Retter

44, Oslo

Randi, 43 år, har litt av hvert på hjertet og hjertet brenner mye for mat/vin glede.

Kategorier

Arkiv

hits