Thymus pseudolanuginosus goes timian med fløte

 

4 - 6 stilker timian (fersk eller tørket), 1 liter fløte, 3 del hønsekraft, 2 stk. kinesisk hvitløk, 2 laubærblader, salt/pepper

Start med olivenolje i gryta, tillsett timian, finahakka hvitløk og surr dette på middels varme til det blir gyllent og lukter godt. Tillsett fløte og hønsekraft. La dette nå stå og småkoke/putre på svak varme i 1/2 t til 1 time.

Bruker du tørker timian kan du la de ligge igjen i gryta ved servering, bruker du fersk må du ta stilkene ut. Men den ferske kan du også finkutte før du putter den i gryta, men ikke ta med for mye stilk. Den er trå og besk. Fjern også laubærene når den er fedig kokt. Kjør alt med en stav mixer. Den skal være flytende, men ikke sausetykk.

Nå har du en super base for: fløte saus til spagetti, tillsett stekt sopp eller annen grønnsak. Kan også være base til en stuing feks. med sopp ved siden av kjøttretten. Da må den redusere litt mer.

 

 

.......og du har vel selvfølgelig egenplukket sopp i frysa....

 

4 kommentarer

ingridkris12

12.jan.2011 kl.20:22

konkuranse på bloggen !!

Bli med ??

twoo

12.jan.2011 kl.21:23

I noen innlegg nedover på bloggen vår, har vi en toppliste på gang, har du også lyst til å være med?

PS:Vi trekker ut vinnerene på fredag :)

Eva Bertelsen

14.jun.2011 kl.09:45

Hei Randi,

Jeg digger bloggen din og nå som jeg snart flytter og får stort kjøkken, ja da blir det nok litt supper fremover. Forhåpentligvis får jeg større fryser også... og her er jeg ved spørsmålet mitt.

F.eks. denne basen til saus eller stuing, kan den fryses? Kanskje i små porsjoner så man bare kan ta ut det man trenger?

<3 Eva

rauseretter

15.jun.2011 kl.10:26

Eva Bertelsen:

Hei Eva, har visst ikke skjekket på "kommentar" boksen. Takk for at du liker siden min. Er ikke så veldig aktiv hele tiden, men jobber med saken.

Du kan fryse den, kommer litt ann på om du har mye fløte/melk i. Da kan den lett "sprekke". Den holder seg også godt en uke i kjøleskapet. Prøv deg litt frem.

Alt bra med deg Eva??

Skriv en ny kommentar

rauseretter

rauseretter

42, Oslo

Randi, 41 år, har litt av hvert på hjertet og hjertet brenner mye for mat/vin glede.

Kategorier

Arkiv

hits