Red grapes turns into heaven....

 

1 flaske billig rødvin, et lite nett sjarlottløk, 1 dl balsamico, brunt sukker,  2 liter oksekraft

Smelt sukker gyllent og lysebrunt i en kjele, tilsett grovt hakket sjarlottløk (ta med skallet og stilk her sitter også smak), surr dette på middels varme til det er karamellisert, tillsett balsamico og rødvin, la dette surre og redusere litt, tillsett oksekraft. Nå skal dette stå på middels varme og putre i 1 time eller mer, kommer ann på hvor tykk du vil ha den. Sil av løken og hell tilbake i kjelen. Nå har du et fantastisk utgangspunkt for en nydelig rødvinssaus. Denne er kraftig og passer godt til okse/vilt eller annet rødt kjøtt. Ønsker du en litt mildere saus tillsetter du litt fløte. Tillsett en spiseskje dijon sennep og du har et skarpere utrykk, eller litt solbær saft og den passer godt til andebryst.

 

....og du brukte vel den oksekrafta du kokte i går...

 

 

 

 

2 kommentarer

christine & Isabel "kakeblogg"

12.jan.2011 kl.20:18

Vi holder spørsmålsrunde på bloggen vår hvor du kan spørre om hva du vil innen kaker osv, koselig om du ville tatt deg en tur innom! : )

ingridkris12

12.jan.2011 kl.20:19

konkuranse på bloggen !!

Bli med ??

Skriv en ny kommentar

rauseretter

rauseretter

41, Oslo

Randi, 41 år, har litt av hvert på hjertet og hjertet brenner mye for mat/vin glede.

Kategorier

Arkiv

hits