Bone collector goes fantastisk kraft





5 kg kraftbein (okse, lam, reinsdyr), 1 stk purre, 1 stk sellerirot, 3 stk gulrot, 2 stk løk, 4 stk laubærblad, timian/oregano (eller andre urter), 2 stk hvitløk, en real skjee tomatpureè og et par tomater. Dette blir en mørk kraft. Fin å bruke til oksegryte, lammegryte, fersk suppe etc.

Svi av beina på sterk varme i ovnen (225 grader) til de er gode, blanke og ser litt godt stekt ut. Surr så grønnsakene, grovt kuttet m/stik og skall, og urtene i en stor gryte i olje til de begynner å lukte godt og se gyllne ut. Tillsett så kraft beina og dekk det hele med vann. Nå begynner jobben: Etterhvert som krafta koker skum så av overflødig fett/gugge som flyter til overflaten. Dette er fett som flyter til toppen. Det er viktig i forhold til det å få en klar kraft. Jo mer du skummer av jo klarer blir krafta. Nå kan krafta småkoke i 12 timer hvis du vil. Prinsippet er jo lengre koketid, jo bedre kraft. men allikevel ikke kok kraftig, den skal småkoke/surre. Vannet skal ikke koke bort så kok med lokk.  Koker du den kraftig blir den bare feit og får en ekkel farge. Sil nå av alt flytende og krafta er klar. Nå kan du evnt. redusere den videre så får du en himmelsk, kraftig sak som kan spises med skjee.....mmmmm. Eller bruk den til din fantastiske ferske suppe eller....

 

.....og du har vel spart på avskjær i løpet av uka av grønnsaken du har brukt....

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

rauseretter

rauseretter

41, Oslo

Randi, 41 år, har litt av hvert på hjertet og hjertet brenner mye for mat/vin glede.

Kategorier

Arkiv

hits