Fett, bare deilig fett....lag ditt eget smør

 

Å lage sitt eget smør er både morsomt og fantastisk godt. Du kan smaksette med omtrent hva du vil og kan variere etter hva du skal bruke det til.

 

Du trenger:

1 liter fløte, salt, smakstilsetter, kjøkkensmaskin

Kjør fløten pluss salt i en kjøkkenmaskin. Først får du krem, så forandrer strukturen seg og blandingen begynner å skille seg. Nå ser du at den begynner å danne smør massen. Bruk hendene og saml all smørmassen til en fast klump. Putt den tilbake i maskinen uten kjernemelken. (det flytende) Nå tillsetter du smaken du ønsker å ha i. Feks. hvitløk, urter, sesamolje, trøffelolje, lime, sitron, tomat, vanilje....her er det bare kreativiteten som stopper deg. Kjør så alt til alt er blandet. Smak til med salt. Nå har du utgangspunkt for et fantastisk måltid med hjemmelaget smør, litt god ost, et nybakt brød og kanskje et glass god vin??

 

 

....og kjernemelken kan gjerne brukes når du baker boller, vafler eller saus....

2 kommentarer

Britt Åse

13.mar.2011 kl.13:01

Inspirerende! Men - ikkeno' salt?

rauseretter

17.mar.2011 kl.20:34

Britt Åse:

jo jo, det hadde jeg glemt....

takk for oppmersomheten...

Skriv en ny kommentar

rauseretter

rauseretter

41, Oslo

Randi, 41 år, har litt av hvert på hjertet og hjertet brenner mye for mat/vin glede.

Kategorier

Arkiv

hits