Beta vulgaris... den gode, søte rødbeten

 



Rødbeten er en utrolig annvennelig grønnsak. Den er søt på smak, fantastisk på farge og kan gi deg noen gode smaksopplevelser. Suppe, pureè, smoothie, crisp...den er dessuten en kilde til å minske risiko for blodpropp, hjerteinfarkt og hjerneslag.

 

Lag en utrolig god suppe. Du trenger:

10 stk rødbet, 2 stk. løk, 2 stk kinesisk hvitløk, 1 stk rød chili, 3 liter ferdig utblandet hnsekraft, 5 dl fløte, creme fraiche.

Skrell og kutt rødbeter,chili, hvitløk og løk i grove biter. Varm opp olje i en stor gryte og surr alt  til det er gyllent. La det kose seg på middels varme i 15 - 20 minutter. Det må ikke bli brunt. Bare få en gyllen fin farge. Tillsett nå kraften. La dette koke i ca. 40 minutter eller til rødbetene er møre. Ikke for sterk varme, middels. Tillsett så fløten. Kok lett opp. Kjør alt i en blender eller i hurtigmixer. Smak til med salt og pepper. Server med en creme fraiche eller rømme klatt. Helt nydelig.

 

 

......og skal du lage ordentelig russisk bortsj (rødbetsupe) trenger du kraften fra en hare, og det har du vel......

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

rauseretter

rauseretter

41, Oslo

Randi, 41 år, har litt av hvert på hjertet og hjertet brenner mye for mat/vin glede.

Kategorier

Arkiv

hits