Pureèr gjør susen...


Jeg er "forelska" i pureér. De kan løfte smaken til himmels, hvis du virkelig treffer, og gjør estetikken på tallerknen vakker. En pureè kan du lage av nesten hva som helst av grønnsaker: rødbet, gresskar, sellerirot/persillerot, grønne erter, potet, søtpotet, bønner...you name it. Den bør være litt tyktflytende så du kan forme den på tallerknen (som illustrert over), da setter den prikken over i èn på en lekker tallerkenrett. Gjør som følger:

Start med en varm gryte med litt olje/hvitløk/urter. Tillsett den grønnsaken du vil bruke i små biter. Surr så dette til det får en lys gyllen farge på middels varme. Tillsett vann (bruk gjerne melkeblanding på de hvite grønnsakene, da blir pureén hvit og fin). Kok så alt til det blir mørt. Nå kjører du alt i en mixer sammen med feks. hvitvin, smør, salt og pepper og litt av væsken fra koke vannet til den er jevn og fin. Konsistensen skal være et sted mellom suppe og potet stappe. Glatt og lett og forme. Nå kan du trylle!! Bruk en spiseskjee og form pureèn i en "swong" eller en klatt midt på tallerknen. Legg så kjøtt/potet og andre grønnsaker du skal ha på. Lekkert...berre lekkert.

 

......prøv deg frem, her finnes mange muligheter....



Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

rauseretter

rauseretter

41, Oslo

Randi, 41 år, har litt av hvert på hjertet og hjertet brenner mye for mat/vin glede.

Kategorier

Arkiv

hits