Kongen av deilig sommer...






Kongen over alle konger: krabbe, kongekrabbe!! Lag en fantastisk sommerrett og bare nyt smak av hav, salt og tilbehør!!

Kjøp krabbe enten ferdig kokt i stykker, eller hvis du er dreven kan du kjøpe rå krabbe og koke selv. Da skal du ha litt kunnsakp om hvordan den skal kokes og hvordan du skal klippe den opp. Ikke noe hokus pokus men litt tidkrevende, det kan jeg komme tilbake til. 

Lag en ertepureè som nevnt i forrige innlegg. Mariner krabbekjøttet i en blanding av hvitløk/bladpersille og sitron. Pass på at det ikke blir for syrlig. La krabben ligge femten minutter i marinaden. Varm en panne og ha solsikkeolje eller rapsolje og litt smør i. Stek nå krabben lett på middels varme på begge sider i 1 min. Øs smør og olje blandingen over med en skje jevnlig. Legg så stykkene på kjøkkenpapapir og la fettet renne av. Server med ertepureè i bunn, ruccula/bladsalt og legg krabbekjøttet på toppen. Pynt med feks. alfa alfa spirer.

 

.....en kongekrabbefestivaen, Polar Spectacle arrangeres hvert år den 11.-14. oktober i Vadsø... 


2 kommentarer

hannelujah.blogg.no

18.06.2011 kl.01:05

Krampenes-style: grill den med chili i fjæra. Nam ;)

ina

06.07.2011 kl.18:30

2xIna har startet http://www.matbloggsentralen.blogspot.no

Hvis du har lyst at din matblogg skal være med, send oss en mail eller legg igjen en kommentar på bloggen!

Velkommen!

Skriv en ny kommentar

Rause Retter

Rause Retter

45, Oslo

Randi, 43 år, har litt av hvert på hjertet og hjertet brenner mye for mat/vin glede.

Kategorier

Arkiv

hits