Kongen av deilig sommer...






Kongen over alle konger: krabbe, kongekrabbe!! Lag en fantastisk sommerrett og bare nyt smak av hav, salt og tilbehr!!

Kjp krabbe enten ferdig kokt i stykker, eller hvis du er dreven kan du kjpe r krabbe og koke selv. Da skal du ha litt kunnsakp om hvordan den skal kokes og hvordan du skal klippe den opp. Ikke noe hokus pokus men litt tidkrevende, det kan jeg komme tilbake til.

Lag en ertepure som nevnt i forrige innlegg. Mariner krabbekjttet i en blanding av hvitlk/bladpersille og sitron. Pass p at det ikke blir for syrlig. La krabben ligge femten minutter i marinaden. Varm en panne og ha solsikkeolje eller rapsolje og litt smr i. Stek n krabben lett p middels varme p begge sider i 1 min. s smr og olje blandingen over med en skje jevnlig. Legg s stykkene p kjkkenpapapir og la fettet renne av. Server med ertepure i bunn, ruccula/bladsalt og legg krabbekjttet p toppen. Pynt med feks. alfa alfa spirer.

.....en kongekrabbefestivaen, Polar Spectacle arrangeres hvert r den 11.-14. oktober i Vads...


2 kommentarer

hannelujah.blogg.no

18.06.2011 kl.01:05

Krampenes-style: grill den med chili i fjra. Nam ;)

ina

06.07.2011 kl.18:30

2xIna har startet http://www.matbloggsentralen.blogspot.no

Hvis du har lyst at din matblogg skal vre med, send oss en mail eller legg igjen en kommentar p bloggen!

Velkommen!

Skriv en ny kommentar

Rause Retter

Rause Retter

45, Oslo

Randi, 43 r, har litt av hvert p hjertet og hjertet brenner mye for mat/vin glede.

Kategorier

Arkiv

hits