Se torsken se torsken...

 




Torsken er bare mitt yndlingsdyr, ikke som et kosedyr men som et matdyr. Den er så utrolig
annvennelig og den er sabla god. En ting er å spise den med klassisk tilbehør, en annen ting er
å lage en suppe/gryte med torsken. Spis fersk torsk den ene dagen, lag suppe et par dager
etterpå av restene.


4 - 6 pax:
300 g torsk (annen fisk kan også brukes) 1 fennikkel, 2 gulrøtter, 2 liter skalldyrkraft,
1 kinesisk hvitløk,1 løk, litt estragon, litt dill,1 spiseskjee tomatpureè,
3 dl fløte/eller kokosmelk, saften av sitron, soya/salt/pepper.
Kutt ingrediensene grovt og surr de i en vid gryte i raps olje. Ikke fisken den skjærer du i små
terninger og tilsetter helt til slutten. La dette surre på middels varme til alt er gyllnent og møre.
Tillsett nå kraften og la det hele småkoke i en halv time. Tillsett fløte/kokosmelk, kok noen minutter.
Nå bruker du stavmixer og mixer alt til en glatt suppe. Smak til med sitron, salt/pepper og soya.
Legg små fiskebiter, litt finkutta gulrot/fennikkel i serveringsbollen.
Hell på varm suppe. Pynt m/estragon.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

rauseretter

rauseretter

41, Oslo

Randi, 41 år, har litt av hvert på hjertet og hjertet brenner mye for mat/vin glede.

Kategorier

Arkiv

hits