Se torsken se torsken...




Torsken er bare mitt yndlingsdyr, ikke som et kosedyr men som et matdyr. Den er s utrolig
annvennelig og den er sabla god. En ting er spise den med klassisk tilbehr, en annen ting er
lage ensuppe/gryte med torsken. Spis fersk torsk den ene dagen, lag suppe et par dager
etterp av restene.


4 - 6 pax:
300 g torsk (annen fisk kan ogs brukes) 1 fennikkel, 2 gulrtter, 2 liter skalldyrkraft,
1 kinesisk hvitlk,1 lk, litt estragon, litt dill,1 spiseskjee tomatpure,
3 dl flte/eller kokosmelk, saften av sitron,soya/salt/pepper.
Kutt ingrediensene grovt og surr de i en vid gryte i raps olje. Ikke fisken den skjrer du i sm
terninger ogtilsetter helt til slutten. La dette surre p middels varme til alt er gyllnent og mre.
Tillsett n kraften og la det hele smkoke i en halv time. Tillsett flte/kokosmelk, kok noen minutter.
N bruker du stavmixer og mixer alt til en glatt suppe. Smak til med sitron, salt/pepper og soya.
Legg sm fiskebiter, litt finkutta gulrot/fennikkel i serveringsbollen.
Hell p varm suppe. Pynt m/estragon.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

rauseretter

rauseretter

41, Oslo

Randi, 41 r, har litt av hvert p hjertet og hjertet brenner mye for mat/vin glede.

Kategorier

Arkiv

hits