Høna di....

 

 

Lag en god, gammeldags hønsefrikaseè. Akkurat som bestemoren din ville laget. Nostalgisk, enkelt og veldig godt. Du må ha litt tid, men det er det verdt.

 

Til ca. 6 - 8 pax.

ca 1 kg hønsekjøtt (helst frikaseè kjøtt, egenkokt høne men ,kyllingbryst kan også brukes). 4 stk persillerot, 1 stk sellerirot, 6 stk store gulrøtter,1 pose frosne erter, 1 stk kinesisk hvitløk, 6 liter hønsekraft, 1 dl mel, 3 dl fløte, 100 gram smør, 2 dl hvitvin,  finhakket bladpersille.

Kutt alle ingrediensene i små terninger. Start med en stor gryte og smelt smør, tillsett mel og finhakket hvitløk. Lag så en meljevning. Dette skal ikke bli brunt bare gyllent på middels varme. Tillsett nå kraft og vin. La dette få et oppkok og kok i 5-10 min. Tilsett kjøttet kuttet i små biter. La dette småkoke i 30 min. Tillsett nå grønnsaken, alt bortsett fra ertene. Nå skal alt småputre til grønnsakene er møre. ca 30 min. På slutten av putre tiden tillsetter du erter og fløte. Smak til med salt/pepper og soya. Server med kokt potet eller ris. Strø masse finhakket persille over før servering. 

 

....nå kan du invitere "de gamle" på en nostalgisk matopplevelse......

Én kommentar

Linda Dahlgren

20.jan.2012 kl.08:08

Ahhhh blir rent nostalgisk her jeg sitter! Hønsefrikassè er fantastisk godt! Lammefrikassè også forsåvidt! Dette må på bordet til helga kjenner jeg! :)

Skriv en ny kommentar

rauseretter

rauseretter

42, Oslo

Randi, 41 år, har litt av hvert på hjertet og hjertet brenner mye for mat/vin glede.

Kategorier

Arkiv

hits