Mens grisen står og hyler...




 

Nakkekoteletten kjenner vi godt. Den gode gamle som vi alle har spist. Den er marmorert

og smaker godt. Men får du tak i et helt nakkestykke kan du trylle deg frem til et fantastisk

måltid. På de store kjedene kan du bestille dette stykket i kjøttdisken. Den blir så mør og

saftig at du kan spise den med skje. "Koser" du litt med den på forhånd med urter/honning

og litt vin kan dette bli magisk. Honning og timian glasert svinenakke....mmmm

 

1 stk svinenakke (ca. 3 kg)

1 bunt timian

4 store skjeer honning

1 kinesisk hvitløk

salt/pepper

2 dl hvitvin

 

Bland hvitvin, hvitløk, honning og timian i en pose. Legg nakken i posen og la den ligge ute

på benken 3 - 4 timer. Nå slipper grisen å hyle av skrekk når den treffer den glovarme panna. 

Stek godt på alle sider. Nå kan du salte og pepre. Før den går i ovnen heller du ytterligere en

dæsj honning over nakken. Så inn i ovnen på 160 grader til steketermometeret viser 68 grader.

Nå skal nakken ligge og hvile på benken i 20 -30 min, så får den satt seg og kjernetempraturen 

vil stige litt. Nå har du utgangspunkt for mye godt. Skjær i litt frodige leiver og server som middag,

skjær i tynne skiver og bruk på skiva med litt dijon sennep under eller skjær i terninger og wok

sammen med teriaky og grønnsaker. 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rause Retter

Rause Retter

43, Oslo

Randi, 43 år, har litt av hvert på hjertet og hjertet brenner mye for mat/vin glede.

Kategorier

Arkiv

hits