Salty baby, salty honey, salty bitch

 





Dette er bare så latterlig enkelt, latterlig godt og latterlig mye sunnere enn raffinert salt. Lag ditt eget urtesalt, med ferske urter. 

Du trenger: (grammene er ikke så viktige) 50 g rosmarin, 50 g timian, 50 g kjørvel, 50 g persille, 50 g basilikum, 50 g sitrontimian, 1 kg grovsalt (urtene får du kjøpt i innvandrerbutikker, Gutta på Haugen etc.) Dette blir et fransk/italiensk urtesalt. Det går ann å lage salt med alle typer urter. Nå kutter du urtene grovt og kjører de i en kjøkkenmaskin med. Når urtene er finkutta heller du på med salt, nå kjører du dette til det er godt blanda. Hell så ut på stekebrett og sett i ovnen på 40 grader i et døgn eller la det stå ute i romtemratur i 2 uker. Når saltet er tørket kjører du det på nytt i kjøkkenmaskin og du får et fint, smakfullt og fantastisk salt. Kan brukes på alt fra brødskiva til lammesteika. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rause Retter

Rause Retter

43, Oslo

Randi, 43 år, har litt av hvert på hjertet og hjertet brenner mye for mat/vin glede.

Kategorier

Arkiv

hits