Sommerens "must have" er ikke en veske.....

 



 

Sommerens must, must eat er rett og slett, gode, gammeldagse reker. Reker med et litt annet tilbehør enn du vanligvis bruker.

Dropp dillen, sitronene og loffen. Gå for en friskere og mer spicy variant. 500 gramm reker per.hode, 4 gulrøtter som du strimler og legger på is 15 min. før servering, sjøgress (fåes hos velassorterte fiskebutikker eller asiatiake butikker), chili aioli/wasabi aioli (hjemmelaget), koriander, finstrimla ingefær, lime båter.

Aioli: 1 helt egg, 1 ts sweet chili saus, 1 ts dijon sennep, 1 ts hvitvinseddik, 1/3 rød chili. Stavmix alt, hell så på 4 dl nøytral raps olje til massen tykner.

Smak til med salt/pepper. Ønsker du wasabi smak tilsetter du det istedenfor chili en 1/2 ts wasabi.  

Bland gjerne gulrøttene med ruccula eller annen salat. Resten i små skåler. Server som du vanligvis ville gjort med reker, men med mer futt og trøkk.... 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rause Retter

Rause Retter

45, Oslo

Randi, 43 år, har litt av hvert på hjertet og hjertet brenner mye for mat/vin glede.

Kategorier

Arkiv

hits