Blåskjell linguini med gremolata


Gremolata er en smaksbombe og kan brukes til mye forskjellig. Jeg bruker den til alle typer skalldyr, en tynt lag under osten på brødskiva, marinere kjøtt/kylling etc.etc. 

Det blir ikke sommer uten gremolata. Italiensk paste primært laget av sitronzest, bladpersille, hvitløk, men her kan du bruke litt ekstra som jeg gjør.

1 bunt bladpersille

Zest av 2 sitroner ( riv det ytterste skallet av sitronen, ikke det hvite da blir den besk)

2 stk kinesisk hvitløk eller 10 feed

Enten kan du morte eller bruke blender. Bland bladpersille og hvitløk til fin masse. Rød så inn sitronskallet. Jeg tillsetter en god slump olivenolje og sitonsaft når jeg blender. Så kan du plusse på: 1 finhakket rød chili og revet parmasan. Når du først har laget denne holder den i ukesvis i kjøleskapet. Den er aller best når den er litt grov i strukturen. 

Blåskjell med gremolata til 4:

Damp 1 kg blåskjell i hvitvin, hvitløk og pepper. Sil kraften. Kok linguini 500 g, italiensk pasta, eller annen type pasta. Bland så pasta, 2 rause skjeer av gremolataen og blåskjell. Bland alt godt. Tillsett også litt av kraften. Topp med maldonsalt og litt ekstra revet parmesan.  Og selvfølgelig et glass med feks. Chardonnay eller en Ungarsk Tokaji Furmint. Bare NYT... 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rause Retter

Rause Retter

46, Oslo

Randi, 45 år, har litt av hvert på hjertet og hjertet brenner mye for mat/vin glede.

Kategorier

Arkiv

hits