Blogg

Blåskjell linguini med gremolata

Gremolata er en smaksbombe og kan brukes til mye forskjellig. Jeg bruker den til alle typer skalldyr, en tynt lag under osten på brødskiva, marinere kjøtt/kylling etc.etc.  Det blir ikke somm...

Salty baby, salty honey, salty bitch

Dette er bare så latterlig enkelt, latterlig godt og latterlig mye sunnere enn raffinert salt. Lag ditt eget urtesalt, med ferske urter. Du trenger: (grammene er ikke så viktige) 50 g rosmarin, 50...

Lammekjøttet skulle spises med belte om livet, sko på beina og med stav i hånda...

          Hvorfor spiser vi lam til påske? Skikken er relgiøs og stammer fra Det gamle testamentet. Før Moses ledet jødene ut av Egypt oppfordret Gud alle å innta et...

Så lag maten fra scratch da .... sa kjerringa

Ja du har dårlig tid, ja du har ikke tid til å lage mat og ja du vil jo gjerne spise noe som ikke kommer fra en pose i pulverform eller noe ferdig i frysedisken.Som du sikkert allerede vet innehold...

Mens grisen står og hyler...

Nakkekoteletten kjenner vi godt. Den gode gamle som vi alle har spist. Den er marmorert og smaker godt.Men får du tak i et helt nakkestykke kan du trylle deg frem til et fantastisk måltid. På de ...

Hvilken olje skal jeg bruke....???

Jeg får mye spørsmål om olje til steking/baking/dressinger o.s.v. Nå skal jeg prøve å gjøre dette veldig kort og gi noen kjappe råd om olje. Det står skrevet mye forskjellig om olje og man kan lett...

Ta beta i bruk....den glemte grønnsaken

Jeg er kjempe fan av gulbete, hvitbete, svartbete, rødbete, alle i samme familie men med vidt forskjellig smak. Både blader og rotfruktene har blitt brukt som grønnsakog medisin. I Norden blir rotf...

Høna di....

Lag en god, gammeldags hønsefrikaseè. Akkurat som bestemoren din ville laget. Nostalgisk, enkelt og veldig godt. Du må ha litt tid, men det er det verdt. Til ca. 6 - 8 pax. ca 1 kg hønsekjøtt (...

Se torsken se torsken...

Torsken er bare mitt yndlingsdyr, ikke som et kosedyr men som et matdyr. Den er så utrolig annvennelig og den er sabla god. En ting er å spise den med klassisk tilbehør, en annen ting er å lage e...

Kongen av deilig sommer...

Kongen over alle konger: krabbe, kongekrabbe!! Lag en fantastisk sommerrett og bare nyt smak av hav, salt og tilbehør!! Kjøp krabbe enten ferdig kokt i stykker, eller hvis du er dreven kan du kjøp...

Pureèr gjør susen...

Jeg er "forelska" i pureér. De kan løfte smaken til himmels, hvis du virkelig treffer, og gjør estetikken på tallerknen vakker. En pureè kan du lage av nesten hva som helst av grønnsaker: rødbet, g...

Suppe til folket...

Før tenkte jeg alltid at suppe ikke var middag og at suppe ble man ikke mett av. Sludder og pølsevev. Suppe er på mange måter et mer fullverdig måltid enn en klassisk kjøttrett. Du ...

Beta vulgaris... den gode, søte rødbeten

Rødbeten er en utrolig annvennelig grønnsak. Den er søt på smak, fantastisk på farge og kan gi deg noen gode smaksopplevelser. Suppe, pureè, smoothie, crisp...den er dessuten en kilde til å minske ...

Fett, bare deilig fett....lag ditt eget smør

Å lage sitt eget smør er både morsomt og fantastisk godt. Du kan smaksette med omtrent hva du vil og kan variere etter hva du skal bruke det til. Du trenger: 1 liter fløte, salt, smakstilsetter...

Jerusalem artichoke, eller jordskokk om du vil...

Jordskokken er en fantastisk knoll som er altfor lite brukt. Den inneholder lite stivelse og er en fin kilde til den riktige karbohydraten. Jordskokken blei dyrka av urfolk i nordamerika. Europerne...

Peas and pig

Nå har du jo allerede kokt kraft på deilige svineknoker. Krafta har du i kjøleskapet eller fryst ned. Nå kan du starte på en av de beste suppene som finnes: GUL ERTESUPPE. 2 stk løk, 1 stk hvitl...

Bone collector goes fantastisk kraft

5 kg kraftbein (okse, lam, reinsdyr), 1 stk purre, 1 stk sellerirot, 3 stk gulrot, 2 stk løk, 4 stk laubærblad, timian/oregano (eller andre urter), 2 stk hvitløk, en real skjee tomatpureè og et par...

Salmon goes sushi salat på 5 minutter

Salma laks, agurk, vårløk, avokado, soyasaus, wasabi, sylta ingefær og evnt. ris og salat Skjær laks i tynne skiver, finsnitt agurk/avokado og vårløk, bland wasabi og soyasaus (kommer ann på hvor ...

Chili goes lipstick

1/2 stk rød chili (prøv deg litt fram, de varierer i styrke),4 spisekjeer vaselin, rester av en gammal lebestift Kok forsiktigopp vaselin, lebestift og små små biter av rød chili. Det skal bare va...

Red grapes turns into heaven....

1 flaske billig rødvin, et lite nett sjarlottløk, 1 dl balsamico, brunt sukker, 2 liter oksekraft Smelt sukker gyllent og lysebrunt i en kjele, tilsett grovt hakket sjarlottløk (ta med skallet og ...

Svineknoke goes all around pig

2 stk. feite, gode svineknoker, 2 gulrøtter, 1/2 purre, 1/2 sellerirot, 1 løk, 2 laubærblader, en klype timian, (tørka eller fersk), 2 stk kinesisk hvitløk, 1 klype hel pepper Surr først alle grøn...

Thymus pseudolanuginosus goes timian med fløte

4 - 6 stilker timian (fersk eller tørket), 1 liter fløte, 3 del hønsekraft, 2 stk. kinesisk hvitløk, 2 laubærblader, salt/pepper Start med olivenolje i gryta, tillsett timian, finahakka hvitløk og...

Red onion goes rødløkskompott

10 stk rød løk, olivenolje, sukker, balsamico, rødvin Varm 3 dl sukker i en kjele til det blir gyllent, tillsett finkuttet rød løk, la dette surre i 10 min på middels varme (må ikke steke hardt da...

Chili and coconut goes thai rock

3 bokser kokosmelk,red curry paste,fiskesaus,1 liter fiskekraft,6 dl fløte, 1/2 liter h melk,1 spiseskje brunt sukker eller palmesukker, saft av 2 lime, fisk/scampi Ta fettet av kokosmelken (det t...

Some say potato some say patata

Kjerringa kommer inn døra og gubben roper " Eg har laga middag". Etter 20 års ekteskap ble hu rimlig satt ut. Jøss, det er jo fantastisk. Kjerringa setter seg til rette i godstolen, lenge siden sis...

Sopp superb and all about muchroom

1 kilo champignon (eller 50/50 kantarell og annen sopp) 1 liter h melk,2dl fløte,1 del soyasaus,4 del oksekraft/kylling.2 laubær,1klype fersk timian Surr oppkuttet sopp i en god spiseskje smør. Ti...

All about tomato

1 boks tomatpurèe,3 bokser hakka tomater,1 kinesisk hvitløk,2 laubærblader,1 rød chili,2 løk,1 klype tørket eller fersk (rosmarin og timian).En god slump olivenolje (ikke den dyre kaldpressede, men...
Rause Retter

Rause Retter

46, Oslo

Randi har litt av hvert på hjertet og hjertet brenner mye for mat/vin glede.

Kategorier

Arkiv

hits